Sneeuwschoentochten 2020
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Sneeuwschoentochten 2020

Het sneeuwschoenprogramma voor 2020 is gereed!

Meld je je aan voor de Nieuwsbrieven (bij tab Contact) en lees daarin de komende plannen voor allerlei geplande tochten. Die zullen uiteraard dan ook al op deze website te zien zijn.

Over sneeuwschoenen: sneeuw kan voor het dagelijks leven lastig zijn. Dat gold al in de pre-historie, want er kon dan niet gejaagd worden. Immers, je kon je niet verplaatsen. Toen al zijn de sneeuwschoenen uitgevonden! En nu gebruiken we ze om extra plezier van sneeuw te kunnen beleven! Je hoeft het lopen met sneeuwschoenen niet te leren, ook al lijkt dat niet zo. Ze zijn uiteraard breder dan schoenen, maar je hoeft er beslist niet wijdbeens mee te lopen! Wel zijn het gebruik van stokken onmisbaar voor je evenwicht.

 

 

Algemeen: Deze week wordt - net als de andere - geweldig! We gaan naar het gebied van Prättigau in het Rätikongebergte, kanton Graubünden (zie foto hierboven van Bert Vonk). Het schuurt tegen de Oostenrijkse grens aan. De plaatsnamen klinken exotisch in de oren maar de afstand vanaf Nederland is vergelijkbaar met de andere aangeboden gebieden. Het is een stil en afgelegen gebied met veel mogelijkheden voor de sneeuwschoenwandelaar. De uitzichten zijn grandioos, temeer omdat er nogal wat bergtoppen op het programma staan. We overnachten in twee niet ver uit elkaar gelegen lokaties. Eerst in het dorpje St. Antönien en dan in een soort luxe berghut, waar we met bepakking naar toe lopen.

Prijs: €850,- inclusief huur lawinemateriaal (pieps, schep en sonde), begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, btw. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken en eventueel lokaal vervoer.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 15 december 2019 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Algemeen: Wat een machtig mooi gebied is de Jura toch! Langgerekt en enorm gevarieerd, is de Jura eigenlijk een voorgebergte van de Alpen. Maar vergis je niet, ook al zijn de bergen relatief laag (tot 1.700 meter hoogte), de omstandigheden lijken erg op die van het hooggebergte! De Jura is een langgerekt kalkmassief, ten westen van het Meer van Genève, met zeer alpiene eigenschappen. Bij Genève gaat de Juraboog abrupt omhoog met een hoogteverschil van bijna 1000 m. We overnachten in (het goedkopere) Frankrijk, in twee verschillende, sfeervolle gîtes. De meeste tochten maken we in het Zwitserse deel van de Jura.

Prijs: €695,- inclusief BTW, begeleiding, 6 overnachtingen, half pension met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 15 januari 2020 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Algemeen: Dit wordt een heerlijk afwisselende week, in meerdere opzichten! Want behalve dat we vijf schitterende dagtochten maken, lopen we maar liefst in vier verschillende gebieden en veranderen we een keer van hotel! Het doodlopende,compleet verstilde maar oh zo mooie Val Ferret, waar we beginnen, is beroemd om zijn in de zomer populaire Tour du Mont Blanc. Het biedt fenomenale uitzichten. Ook de andere 2 gebieden, bij Champex en Bourg St. Pierre, kenmerken zich doordat ze weinig skiliften hebben en dus rustig zijn. De wandelingen duren gemiddeld 4 uur per dag (excl. de pauzes) en hebben maximaal 400 meter hoogteverschil.

Prijs: €795,- inclusief BTW, begeleiding, huurlawinemateriaal (zendertje, schep,sonde), 6 overnachtingen half pension met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken en eventueel lokaal vervoer.

Aantal deelnemers: Tussen de 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 1 februari 2020 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact