Sneeuwschoentochten 2021
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Sneeuwschoentochten 2021 en Covid-19

Het Sneeuwschoenprogramma voor 2021 is gereed en staat hieronder, maar vervalt grotendeels (geschreven 15 december 2020). Helaas geldt er voor alle data en bestemmingen een groot voorbehoud van het verloop van Covid-19 in Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Wanneer mocht blijken dat een ander land of andere regio opengesteld is dan waar we heen zouden gaan, proberen we uiteraard om een bestemming op het laatst te veranderen. Omdat we meestal met kleine groepen lopen is de kans om elders accomodatie (hotel of gîte) te vinden relatief groot. Ook poolen we meestal met auto's, zodat ook makkelijk elders heen kunnen gaan.

sneeuwschoen

Uiteraard zal het winterprogramma onder de grootste zorg uitgevoerd worden, voor zover de regels in Nederland en in het gastland een geplande tocht mogelijk maken. Dat betekent dat van iedere deelnemer gevraagd wordt om de Covid-19 veiligheidsmaatregelen in Nederland en in het gastland in acht te nemen. Daarnaast geldt dat we als groep één huishouden gaan vormen, want het houden van afstand in een hotel, gîte of hut is niet mogelijk. Deze situatie betekent dat een ieder, die deze winter met Bergwandelen-Bloemers mee wil op tocht, verzocht wordt om zich zowiezo minstens twee weken voorafgaand aan de vertrekdatum nadrukkelijk aan de Corona-voorschriften van Nederland te houden. Alleen dan kunnen we met vertrouwen met elkaar op stap. Bij annulering door Bergwandelen-Bloemers vanwege het niet kunnen bereiken van het land van bestemming door Covid-19 treden de annuleringsvoorwaarden in werking. Die staan beschreven in de Algemene Voorwaarden. Het komt erop neer dat bij de drie sneeuwschoentochten al het door de deelnemers reeds betaalde geld wordt terugbetaald.

 

 PROGRAMMA SNEEUWSCHOENTOCHTEN 2021

 

 

 

Algemeen: De Jura is in wezen net zo sneeuwzeker als de Alpen, ook al zijn de bergen ervan relatief laag (tot 1.700 meter hoogte). Het massief is een langgerekt kalkmassief, ten westen van het Meer van Genève, met zeer alpiene eigenschappen. Bij Genève gaat de Juraboog abrupt omhoog met een hoogteverschil van bijna 1000 m.

Prijs: €785,- inclusief BTW, begeleiding, 6 overnachtingen, half pension met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 10 januari 2021 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Algemeen: Deze week vindt plaats in een geweldig mooi, wat afgelegen gebied! We gaan naar het district Prättigau-Davos in het Rätikongebergte, kanton Graubünden. Het schuurt tegen de Oostenrijkse grens aan. De plaatsnamen klinken exotisch en vergelegen in de oren, maar de afstand vanaf Nederland is vergelijkbaar met de andere aangeboden gebieden. Het gebied geeft veel mogelijkheden voor de sneeuwschoenwandelaar. De uitzichten zijn grandioos, temeer omdat er nogal wat bergtoppen op het programma staan. We overnachten in twee niet ver uit elkaar gelegen lokaties. Eerst in het dorpje St. Antönien en dan in een soort luxe berghut, waar we met bepakking naar toe lopen.

Prijs: €895,- inclusief huur lawinemateriaal (pieps, schep en sonde), begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken en eventueel lokaal vervoer.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 20 januari 2021 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

 

Algemeen: Dit wordt een heerlijk afwisselende week, in meerdere opzichten! Want behalve dat we vijf schitterende dagtochten maken, lopen we maar liefst in vier verschillende gebieden! Het doodlopende, compleet verstilde maar oh zo mooie Val Ferret, is beroemd om zijn in de zomer populaire Tour du Mont Blanc. Het biedt fenomenale uitzichten. De andere 2 gebieden, bij Champex en bij Liddes, kenmerken zich doordat ze weinig skiliften hebben en dus ook rustig zijn. De wandelingen duren gemiddeld 4 uur per dag (excl. de pauzes).

Prijs: €895,- inclusief BTW, begeleiding, huur lawinemateriaal (zendertje, schep,sonde), 6 overnachtingen half pension in hotel, met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken en eventueel lokaal vervoer.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 15 februari 2021 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact