Sneeuwschoentochten 2020
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Sneeuwschoentochten 2021

Op 18 oktober 2020 wordt het volgende geschreven. Het Sneeuwschoenprogramma voor 2021 is in de maak, de data en bestemmingen zijn alle onder groot voorbehoud van het verloop van Covid-19 in Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Uiteraard probeer ik in voorkomend geval om een bestemming op het laatst te veranderen, wanneer blijkt dat een ander land opengesteld is dan waar we heen zouden gaan. Omdat ik meestal met kleine groepen loop is de flexibiliteit relatief groot om elders accomodatie (hotel of gîte) te vinden. Ook maakt het feit dat we meestal met auto's poolen dat we relatief kort tevoren elders heen kunnen gaan. De week zal vanuit 1 of 2 onderkomens plaatsvinden, dus we maken altijd 5 of 6 dagtochten.

VOORLOPIGE DATA EN BESTEMMINGEN

1. 16/1/21 t/m 22/1/21: SALZKAMMERGUT (STEIERMARK, OOSTENRIJK). BOEK HIERVOOR BIJ WWW.SNOWLEOPARD.NL

2. 6/2/21 t/m 12/2/21: JURA (FRANKRIJK)

3. 27/2/21 t/m 5/3/21

4. RESERVE: 20/3/21 t/m 26/3/21

Uiteraard zal het winterprogramma onder de grootste zorg uitgevoerd worden, voor zover dat übehaupt gaat gebeuren. Dat betekent dat van iedere deelnemer gevraagd wordt om de dan geldende Covid-19 veiligheidsmaatregelen in Nederland en in het gastland in acht te nemen. Daarnaast geldt dat we als groep één huishouden gaan vormen, want het houden van afstand in een hotel, gîte of hut is niet mogelijk. Deze situatie betekent dat een ieder, die deze winter met Bergwandelen-Bloemers mee wil op tocht, verzocht wordt om zich minstens twee weken voorafgaand aan de vertrekdatum nadrukkelijk aan de Corona-voorschriften van Nederland te houden. Alleen dan kunnen we met vertrouwen met elkaar op stap.

Over lopen op sneeuwschoenen in het algemeen: sneeuw kan voor het dagelijks leven lastig zijn. Dat gold al in de pre-historie, want er kon dan niet gejaagd worden. Immers, je kon je niet verplaatsen. Toen al zijn de sneeuwschoenen uitgevonden! En nu gebruiken we ze om extra plezier van sneeuw te kunnen beleven! Je hoeft het lopen met sneeuwschoenen niet te leren, ook al lijkt dat niet zo. Ze zijn uiteraard breder dan schoenen, maar je hoeft er beslist niet wijdbeens mee te lopen! Wel zijn het gebruik van stokken onmisbaar voor je evenwicht. Je kunt ze huren en als je ze wil kopen kost dat ongeveer tussen de €180 en €360.

 

 

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieƫn getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.