Zomerwandeltochten data 2020
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

ZOMERWANDELTOCHTEN 2020

CORONA-VIRUS

Niemand kan er meer omheen, maar hopelijk kan het zomerprogramma 2020, zoals hieronder staat, ongewijzigd doorgang vinden. Zekerheid is ver te zoeken, maar we gaan ervan uit dat de grenzen van Duitsland en Zwitserland voor ons in juli geopend zijn. Daardoor wordt de eerste geplande rondtocht van 27 juni naar de Dents de Midi geannuleerd. Daarvoor in de plaats komt een week in het schitterende Val d'Hérens. De tocht in het Mont Blancgebied in Frankrijk wordt naar half september verschoven.

Het aangepaste Zomerprogramma 2020 vind je hieronder. De tochten kunnen, afhankelijk van omstandigheden van weer, terrein, e.d. aangepast worden. Bij de aangegeven wandeltijden zijn de pauzes niet meegerekend.

De huttentocht in de nazomer vindt plaats in Frankrijk, van 12 t/m 18 september 2020: Rondom het dal van de Arve, dus van Chamonix en Les Houches, maken we prachtige tochten. Eén 1-dagtocht en een 2- en een 3-daagse huttentocht. We zijn rondom het mooie Mont Blancgebied, ver van toeristen en buiten de schoolvakanties. Met onvoorstelbaar mooie vergezichten op de hoogste berg van Europa. Op het programma staan wandelingen bij Servoz en bij Tresse. De tochten zijn middelzwaar, tussen de 4 en 6 uur per dag. We overnachten in eenvoudige gîtes en berghutten. De kosten bedragen €835, excl. reis en versnaperingen. Daarbij wordt ervan uit gegaan dat er slechts 4 gasten mee mogen. Indien meer inschrijvingen (mogen) zijn wordt de prijs €795. Vanwege alle onzekerheden zijn onderkomens nog niet gereserveerd en volgt de precieze beschrijving van deze week waarschijnlijk in juni. In schrijven zal dan uitelijk 15 juli moeten gebeuren. Hou deze website bij!

 

Algemeen: Deze week wordt een week voor oud en jong, met en zonder kinderen vanaf 10 tot 17 jaar!  We slapen in het dal in twee verschillende hotels. Van daaruit maken we 3 dagtochten en een 2-daagse hüttentocht en slapen we een nacht in een sfeervolle en hooggelegen berghut! Het gebied biedt schitterende uitzichten op bergreuzen zoals de Pigne Arolla (3.773m.) en de Dent Blanche (4.356m.). Het hoofddal Val d’Hérens wordt aan het einde gesplitst in het dal van Arolla en het dal van Ferpècle. We gaan de twee zijdalen va het Val d’Hérens ontdekken, en overnachten in beide. We lopen door lieflijke bloemhellingen en door ruig gesteente. En je hebt grote kans om gemzen en natuurlijk bergmarmotten te zien! Het programma kan nog aangepast worden, al naar gelang de omstandigheden van het weer. De wandelingen variëren van 3,5 tot 5 uur, waarbij we per wandeldag zo’n twee uur pauzeren. We zijn dus de hele dag op pad.

Periode: zaterdag 25 juli t/m 31 juli 2020

Prijs incl. BTW: €875,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 (en 10 als dit toegestaan is).

Vereiste conditie: een goede conditie is wel vereist, ervaring hoef je niet te hebben. We wandelen met een dagrugzak van ca. 5 kg. en 2 dagen met een rugzak van ongeveer 8 kg. en lopen ca. 4-6 uur per dag (excl. pauzes).

Aanmelden: vóór 1 juli 2020 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Algemeen: Het gebied van de Muverans is ongekend mooi, de hutten zijn eenvoudig maar uitstekend van kwaliteit. De variatie van het landschap en het gesteente is groot. Bloemen bloeien in overvloed en met wat geluk en vochtig weer trap je bijna op de zwarte salamander. Soms waan je je in het uitgestrekte Noorwegen, dan weer word je verrast door zicht op het nabijgelegen Mont Blancmassief. Gegarandeerd kom je steenbokken tegen! Het mooie is natuurlijk dat je een volledige rondtocht kunt maken.

Prijs: €785,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 (en voor zover het is toegestaan) 10.

Vereiste conditie: goed, je wandelt met een rugzak van ca. 8 kg. zo’n 4-6 uur per dag (excl. pauzes), enige ervaring is wenselijk maar niet vereist.

Aanmelden: vóór 15 juni 2020 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Algemeen: Er zit bijna teveel moois in deze huttentocht om het allemaal op te schrijven. Deze bijzondere week zal met ons meelopen Janos Urai, tot dit voorjaar hoogleraar Structural Geology-Tectonics-Geomechanics aan de universiteit Aken. We trekken zes dagen door een gebied dat een waar eldorado is voor geologen. Op de geologische kaart zie je een palet van kleurschakeringen, hetgeen duidt op allerlei zichtbare steensoorten. Janos vertelt, laat ons zien, voelen en proeven van al het steen om ons heen. En dat met humor, relativeringsvermogen en met zijn liefde voor de bergen. Na deze week weet je hoe de Alpen zijn ontstaan, hoe en waarom ze veranderen. Ook kun je landschappen lezen en vertalen naar hun geschiedenis. Kortom, je bent een ervaring rijker!

Periode: zondagavond 16 t/m 22 augustus 2020.

Prijs: €875,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. heen- en terugreis, kabelbaan, bus en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 (en als dit toegestaan is 10).

Vereiste conditie: uitstekend, je wandelt met een rugzak van ca. 8 kg. zo’n 4-7 uur per dag (excl. pauzes), enige bergwandelervaring is vereist.

Aanmelden: vóór 15 juli 2020 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact