Zomerwandeltochten data 2020
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

ZOMERWANDELTOCHTEN 2020

 Het Zomerpgrogramma 2020 is gereed! Je vindt ze hieronder. De tochten kunnen, afhankelijk van omstandigheden van weer, terrein, e.d. aangepast worden. Bij de aangegeven wandeltijden zijn de pauzes niet meegerekend.

Alleen de huttentocht voor de na-zomerweek in het Mont Blancgebied moet nog op de website nader omschreven worden.

Deze vindt plaats in Frankrijk, van 30 augustus t/m 5 september 2020: Rondom het dal van de Arve, dus van Chamonix en Les Houches, maken we prachtige tochten. Eén 1-dagtocht en een 2- en een 3-daagse huttentocht. We zijn in het mooie Mont Blancgebied, ver van toeristen en buiten de schoolvakanties. Met onvoorstelbaar mooie vergezichten op de hoogste berg van Europa. Op het programma staan wandelingen bij Servoz en bij Tresse. De tochten zijn middelzwaar, tussen de 4 en 6 uur per dag. We overnachten in eenvoudige gîtes en berghutten. De kosten bedragen €795, excl. reis en versnaperingen.

 

Algemeen: Dit is een 5-daagse trektocht om nooit te vergeten! Maar eerst genieten we tijdens een inloopdag van het mooie Val d’Illiez. Het gebied van de Dents du Midi is nog niet zo lang door Nederlandse wandelaars ontdekt. Dat is anders voor de Zwitsers zelf, voor hen is dit een welbekend wandelparadijs. En terecht. Het mooie is dat je een rondtocht kunt maken. En wàt voor rondtocht!  We kunnen dan onze schoenen uitproberen, rustig spullen pakken voor de huttentocht, wat acclimatiseren en natuurlijk vooral heerlijk wandelen! We overnachten vlak buiten het plaatsje Champéry in een bijzonder sfeervolle hotelletje. Elke dag zal tijdens de huttentocht weer heel anders zijn. Schitterende vergezichten op de Grand Combin, de Portes du Soleil en het meer van Genève. Plooiingen in de kalkrotsen en voorjaarsbloemen volop in bloei, dat staat je allemaal te wachten! Als je op Tour des Dents du Midi googelt zie je verscheidene fraaie verslagen en afbeeldingen. Op deze website onder tabblad Pers vind je mijn verslag (Hoogtelijn 3-2019 van de NKBV).

Periode: zaterdag 27 juni t/m 3 juli 2020

Prijs incl. BTW: €895,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 6 en 12.

Vereiste conditie: een goede conditie is wel vereist, ervaring hoef je niet te hebben. We wandelen met een rugzak van ongeveer 8 kg. en lopen ca. 4-6 uur per dag (excl. pauzes).

Aanmelden: vóór 15 mei 2020 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Algemeen: Het gebied van de Muverans is ongekend mooi, de hutten zijn eenvoudig maar uitstekend van kwaliteit. De variatie van het landschap en het gesteente is groot. Bloemen bloeien in overvloed en met wat geluk en vochtig weer trap je bijna op de zwarte salamander. Soms waan je je in het uitgestrekte Noorwegen, dan weer word je verrast door zicht op het nabijgelegen Mont Blancmassief. Gegarandeerd kom je steenbokken tegen! Het mooie is natuurlijk dat je een volledige rondtocht kunt maken.

Prijs: €785,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 en 12.

Vereiste conditie: goed, je wandelt met een rugzak van ca. 8 kg. zo’n 4-6 uur per dag (excl. pauzes), enige ervaring is wenselijk maar niet vereist.

Aanmelden: vóór 1 juni 2020 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Algemeen: Er zit bijna teveel moois in deze huttentocht om het allemaal op te schrijven. Deze bijzondere week zal met ons meelopen Janos Urai, tot dit voorjaar hoogleraar Structural Geology-Tectonics-Geomechanics aan de universiteit Aken. We trekken zes dagen door een gebied dat een waar eldorado is voor geologen. Op de geologische kaart zie je een palet van kleurschakeringen, hetgeen duidt op allerlei zichtbare steensoorten. Janos vertelt, laat ons zien, voelen en proeven van al het steen om ons heen. En dat met humor, relativeringsvermogen en met zijn liefde voor de bergen. Na deze week weet je hoe de Alpen zijn ontstaan, hoe en waarom ze veranderen. Ook kun je landschappen lezen en vertalen naar hun geschiedenis. Kortom, je bent een ervaring rijker!

Periode: zondagavond 16 t/m 22 augustus 2020.

Prijs: €875,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. heen- en terugreis, kabelban, bus en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 6 en 12.

Vereiste conditie: uitstekend, je wandelt met een rugzak van ca. 8 kg. zo’n 4-7 uur per dag (excl. pauzes), enige bergwandelervaring is vereist.

Aanmelden: vóór 1 juli 2020 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact